Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)125g40kcal4.1g5.6g0g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Siirappi 53g158kcal0.1g38.9g0g0g
Vehnälese 7.5g17kcal1g1.2g0.3g2.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)30g114kcal3.5g23.1g0.7g4.3g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana609g1225kcal35.6g251.6g4g20.6g
Valittu annoskoko305g613kcal17.8g125.8g2g10.3g
Annoskoko puolitettuna152g306kcal8.9g62.9g1g5.2g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881