Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Punaherukka 25g14kcal0.4g1.9g0.1g1.3g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%50g30kcal1.6g3.5g1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 31g168kcal0.3g0.2g18.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g93g78kcal1g16.9g0.4g1.7g
Fariinisokeri18g71kcal0g17.5g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl7.5g43kcal1.6g0.4g3.8g0.9g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)49g156kcal6.7g28.3g1.6g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana610g1208kcal30.2g140.4g57g20g
Valittu annoskoko305g604kcal15.1g70.2g28.5g10g
Annoskoko puolitettuna152g302kcal7.6g35.1g14.3g5g
Arvot/100g100g198kcal5g23g9.4g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218