Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 885g1262kcal110.6g2.7g90.7g0g
Sokeri 844g3428kcal0g843.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 603g3212kcal2g2.1g361.9g0g
Leivinjauhe 40g71kcal2.1g15.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka40g160kcal0g39.8g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen603g199kcal19.9g29.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24g89kcal4.5g2.7g5.2g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g16842kcal278.2g1871.4g915.6g15g
Valittu annoskoko3040g8421kcal139.1g935.7g457.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna1520g4211kcal69.6g467.9g228.9g3.8g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472