Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 270g770kcal41.9g0.5g67.6g0g
Sinappi 68g89kcal3g9.5g4.1g1.1g
Rypsiöljy 2432g21507kcal0g0g2432g0g
Viinietikka 203g42kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g41g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 27g77kcal2.8g11.5g0.6g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g44967kcal95.4g45g5008.6g16.4g
Valittu annoskoko3040g22484kcal47.7g22.5g2504.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna1520g11242kcal23.9g11.3g1252.2g4.1g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868