Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2002g7008kcal240.3g1381.5g38g100.1g
Vesi, vesijohtovesi 834g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g20g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl167g1502kcal0g0g166.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g17019kcal480.6g2763g409.6g200.2g
Valittu annoskoko3040g8509kcal240.3g1381.5g204.8g100.1g
Annoskoko puolitettuna1520g4255kcal120.2g690.8g102.4g50.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266462