Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 600g856kcal75g1.8g61.5g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki1000g640kcal110g42g4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)20g4kcal0g1.3g0g0g
Parmesan formaggio da pasta108g494kcal43.2g0g35.6g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Manteli 840g5173kcal202.1g55.4g453.6g60.5g
Rypsiöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Ruokasuola jodioitu 8g0.2kcal0.1g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 140g452kcal40.6g9.8g28g42.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 112g755kcal30.1g7.7g65g13.8g
KauraKuitunen (Hirvelä)116g143kcal8.4g18.7g3.8g80.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6088g18576kcal1020.6g285.4g1471g396.2g
Valittu annoskoko3044g9288kcal510.3g142.7g735.5g198.1g
Annoskoko puolitettuna1522g4644kcal255.2g71.4g367.8g99.1g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385