Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio1678g889kcal53.7g75.5g41.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu326g411kcal35.9g1g29.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g120g875kcal1.2g1.2g95.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 779g2673kcal79.4g545.3g9.3g27.3g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Hunaja 96g317kcal0.5g77.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6096g10491kcal344g1438.2g352.8g54.8g
Valittu annoskoko3048g5246kcal172g719.1g176.4g27.4g
Annoskoko puolitettuna1524g2623kcal86g359.6g88.2g13.7g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011