Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 125g30kcal2.2g2.7g0.4g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1.2g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl25g89kcal0.5g0.8g9.5g0g
Valkopippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa25g75kcal5.8g0g5.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana610g447kcal17g7.8g37.4g5.8g
Valittu annoskoko305g224kcal8.5g3.9g18.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna153g112kcal4.3g2g9.4g1.5g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130