Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut480g480kcal110.5g0g4.3g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g534g1388kcal33.6g19.8g133.4g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)667g367kcal126.8g26.7g26.7g4g
Sitruunamehu (Limmi)60g15kcal0.1g1.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L267g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen747g192kcal6.7g34.4g3g14.9g
Chili paprika punainen40g16kcal0.8g3.6g0g0g
Purjosipuli 240g55kcal4.3g5.8g0.5g5g
Juokseva hunaja 250g20g64kcal0.2g15.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6112g5154kcal566g214g335.8g47.8g
Valittu annoskoko3056g2577kcal283g107g167.9g23.9g
Annoskoko puolitettuna1528g1289kcal141.5g53.5g84g12g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809