Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)20g76kcal0.1g1.3g8g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys25g88kcal0.2g21.7g0g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g75g257kcal12.1g0g22.9g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)7.5g29kcal0g0.5g3g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g75g28kcal6.7g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1429kcal46.4g152.2g68.8g2.8g
Valittu annoskoko306g715kcal23.2g76.1g34.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna153g357kcal11.6g38.1g17.2g0.7g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922