Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 67g28kcal0.7g2.7g0.5g2.5g
Kuohukerma,valio,2dl84g284kcal1.7g2.5g29.2g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g67g114kcal5.1g3.5g8.7g1.9g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g25g70kcal0.4g17.1g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu61g77kcal6.7g0.2g5.5g0g
Liivatelehti, gelatiini1.5g5.2kcal1.3g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1165kcal31.8g54.4g88g8.8g
Valittu annoskoko306g582kcal15.9g27.2g44g4.4g
Annoskoko puolitettuna153g291kcal8g13.6g22g2.2g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916