Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer60g310kcal2.3g33.7g18g3.2g
Voi 60g436kcal0.7g0.2g48.9g0g
Sokeri 51g208kcal0g51.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu66g83kcal7.3g0.2g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g235kcal7g47.9g0.8g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g2544kcal34.6g266.2g147.4g11.2g
Valittu annoskoko306g1272kcal17.3g133.1g73.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna153g636kcal8.7g66.6g36.9g2.8g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834