Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g28g10kcal1g1.2g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g71g46kcal7.8g3g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.1g1.8kcal0g0.6g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g65g227kcal7.8g46.1g1.4g1.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g35g254kcal0.4g0.4g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1760kcal40g254.4g64.6g3.8g
Valittu annoskoko306g880kcal20g127.2g32.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna153g440kcal10g63.6g16.2g1g
Arvot/100g100g287kcal6.5g41.6g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329