Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g112g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha90g149kcal17.1g0g9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.5g6.9kcal0.2g0.4g0.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk32g12kcal0.5g2.4g0g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g424kcal38.6g22.2g20g9.2g
Valittu annoskoko306g212kcal19.3g11.1g10g4.6g
Annoskoko puolitettuna153g106kcal9.7g5.6g5g2.3g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421