Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen19g4.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tuore chili (Oma), annos 20g1.9g0.8kcal0g0.2g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)2.3g5.2kcal0.4g0.3g0.3g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g1.9g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka5.6g4.6kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g38g122kcal9g18.4g0.4g4.5g
Tomaatti, tuore75g15kcal0.5g2.9g0.2g1.1g
Paprikajauhe 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g350kcal21g49.2g6g13g
Valittu annoskoko306g175kcal10.5g24.6g3g6.5g
Annoskoko puolitettuna153g87kcal5.3g12.3g1.5g3.3g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936