Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g54g47kcal4.1g0.5g3.3g0g
Sokeri38g155kcal0g38.1g0g0g
Ruisjauho, 1 dl22g72kcal2.5g14.3g0.5g3.1g
Perunajauho 1dl=70g7.8g26kcal0g6.4g0g0g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Liivate 6.7g24kcal5.8g0g0g0g
Puolukka 40g16kcal0.2g2.7g0.2g1g
Sokeri22g91kcal0g22.4g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)56g140kcal1.4g2g14g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki56g31kcal4.8g2.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1211kcal37.8g180g36.2g8.2g
Valittu annoskoko306g605kcal18.9g90g18.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna153g303kcal9.5g45g9.1g2.1g
Arvot/100g100g198kcal6.2g29.4g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623