Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)100g139kcal11.1g0.4g10.4g0g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Perunajauho 1dl=70g23g76kcal0g18.6g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.5g1.1kcal0g0.4g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g136g217kcal9.8g21.7g9.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.3g6.5kcal0g1.3g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1179kcal46.2g152.8g40.2g3.2g
Valittu annoskoko306g590kcal23.1g76.4g20.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna153g295kcal11.6g38.2g10.1g0.8g
Arvot/100g100g193kcal7.5g25g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179