Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)26g158kcal5.5g1.7g14.2g1.9g
Kookoshiutale 1.9g13kcal0.2g0.1g1.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Ruokosokeri33g133kcal0g32.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki22g13kcal0.1g3.1g0g0.3g
Rypsiöljy 20g174kcal0g0g19.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g44g112kcal2.6g1.4g10.5g0g
Tomusokeri 1dl=60g13g53kcal0g13.1g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1673kcal30.8g162.6g97.4g12g
Valittu annoskoko306g836kcal15.4g81.3g48.7g6g
Annoskoko puolitettuna153g418kcal7.7g40.7g24.4g3g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137