Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1722g363kcal20.7g58.5g3.4g36.2g
Viinietikka 72g15kcal0g0.4g0g0g
Oliiviöljy 20g178kcal0g0g20.1g0g
Sokeri86g350kcal0g86g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g430g95kcal4.3g19.4g0g8.6g
Suola, annos 3g4.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 5.7g15kcal0.8g1.2g0.2g2.3g
Mustapippuri 2.9g8kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 717g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6120g2045kcal52.2g333.2g47.6g95.8g
Valittu annoskoko3060g1022kcal26.1g166.6g23.8g47.9g
Annoskoko puolitettuna1530g511kcal13.1g83.3g11.9g24g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649