Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)200g760kcal1g13g80g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 406g1394kcal41.4g284.4g4.9g14.2g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys250g875kcal2g217.5g0g0g
Sokeri 213g863kcal0g212.3g0g0g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5g1.3kcal0g0.5g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g750g2565kcal120.7g0g228.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75g285kcal0.4g4.9g30g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g750g278kcal67.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6120g14289kcal466g1525.6g687.2g28.4g
Valittu annoskoko3060g7145kcal233g762.8g343.6g14.2g
Annoskoko puolitettuna1530g3572kcal116.5g381.4g171.8g7.1g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922