Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr20g56kcal1.6g1.9g4.8g0.3g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g660g1155kcal9.9g16.5g115.5g0g
Mutti paseerattu tomaatti1480g474kcal25.2g68.1g1.5g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Ruokaöljy keskiarvo 28g247kcal0g0g28g0g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)720g540kcal129.6g3.6g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6120g5086kcal340.6g202.2g314.8g6g
Valittu annoskoko3060g2543kcal170.3g101.1g157.4g3g
Annoskoko puolitettuna1530g1272kcal85.2g50.6g78.7g1.5g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513