Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)50g190kcal0.2g3.2g20g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g167kcal4.8g30.5g1g7.6g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.3g0g0g
Mustikka metsä- 150g66kcal0.7g9.6g0.9g4.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g32kcal0g7.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana614g1183kcal12g168.6g43.8g25.2g
Valittu annoskoko307g592kcal6g84.3g21.9g12.6g
Annoskoko puolitettuna154g296kcal3g42.2g11g6.3g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527