Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g124kcal14.2g0g7.5g0g
Sipuli 21g6.2kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana 24g8kcal0.2g1.4g0g0.6g
Lehtiselleri 14g1.8kcal0.2g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska 150g44kcal0.8g7.9g0.3g2.8g
Punaviini 23g16kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana614g402kcal31.8g21.2g15.6g7.8g
Valittu annoskoko307g201kcal15.9g10.6g7.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna154g101kcal8g5.3g3.9g2g
Arvot/100g100g66kcal5.2g3.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216