Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g70g223kcal15.8g1.8g16.9g0g
Nauris 93g26kcal0.9g3.9g0.3g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Punajuuri 70g27kcal0.7g4.9g0.1g1.8g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Hunaja 5.6g19kcal0g4.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana614g818kcal35.4g37.2g57.4g10g
Valittu annoskoko307g409kcal17.7g18.6g28.7g5g
Annoskoko puolitettuna154g205kcal8.9g9.3g14.4g2.5g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6.1g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877