Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Tomaatti 66g15kcal0.4g2.3g0.2g0.9g
Tomaattimurska 75g22kcal0.4g4g0.1g1.4g
Kookosmaito 75g156kcal1.5g2.1g16g0.4g
Kalaliemikuutio 1.9g5.7kcal0.2g0.6g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g1.9g6.9kcal0g1.6g0.1g0g
Katkarapu 28g19kcal4.1g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana615g508kcal13.6g26.8g37.8g6g
Valittu annoskoko308g254kcal6.8g13.4g18.9g3g
Annoskoko puolitettuna154g127kcal3.4g6.7g9.5g1.5g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.4g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763