Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1054g685kcal105.3g44.2g3.2g0g
Voi 421g3057kcal5g1.7g342.6g0g
Sokeri 358g1454kcal0g357.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl421g1433kcal8.4g12.6g147.5g0g
Mantelirouhe, 1 rkl253g1461kcal53.3g13.4g127.7g29.3g
Kananmuna kuoreton 232g331kcal29g0.7g23.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g67kcal0g16.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g316g379kcal1.6g94.8g1.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g17734kcal405.2g1083.8g1292.8g61.8g
Valittu annoskoko3072g8867kcal202.6g541.9g646.4g30.9g
Annoskoko puolitettuna1536g4434kcal101.3g271g323.2g15.5g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965