Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g300g60kcal4.5g9g1.5g0g
Tomaatti 749g171kcal4.2g25.8g2.2g10.5g
Kurkku 399g44kcal2.2g5.6g0.4g2.8g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 200g317kcal2.2g2.9g31.9g7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g769g2076kcal138.4g15.4g161.4g0g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Paprika keltainen 339g102kcal3.2g17.3g0.7g6.8g
Oliiviöljy 135g1192kcal0g0g134.8g0g
Viinietikka 50g10kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g8077kcal316g172g667g62.6g
Valittu annoskoko3072g4039kcal158g86g333.5g31.3g
Annoskoko puolitettuna1536g2019kcal79g43g166.8g15.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512