Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g402g1890kcal25.3g273.4g76.4g8.8g
Voi 134g972kcal1.6g0.5g109g0g
Kuohukerma,valio,2dl536g1823kcal10.7g16.1g187.6g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g536g322kcal21.4g26.8g13.4g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g268g233kcal2.9g114.2g16.4g0g
Sokeri 335g1360kcal0g334.7g0g0g
Liivatelehti, gelatiini54g187kcal45.9g0g0.1g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g271g236kcal3g115.3g16.5g0g
Vesi268g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker228g889kcal0.1g221g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g15822kcal221.8g2204g838.8g17.6g
Valittu annoskoko3072g7911kcal110.9g1102g419.4g8.8g
Annoskoko puolitettuna1536g3956kcal55.5g551g209.7g4.4g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734