Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)50g191kcal0.3g3.3g20.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g168kcal4.8g30.6g1g7.7g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Hunaja 40g133kcal0.2g32.4g0g0g
Mustikka metsä- 151g66kcal0.8g9.6g0.9g5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g32kcal0g7.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g1187kcal12.4g169.2g44g25.6g
Valittu annoskoko308g594kcal6.2g84.6g22g12.8g
Annoskoko puolitettuna154g297kcal3.1g42.3g11g6.4g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527