Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Sokeri 53g213kcal0g52.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g55g36kcal6g2.3g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%11g18kcal0.3g0.3g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g267kcal7.9g54.4g0.9g2.7g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g77g26kcal0.2g5.4g0.2g1.4g
Siirappi 8.8g26kcal0g6.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g1516kcal29.6g249.4g41.4g8.2g
Valittu annoskoko308g758kcal14.8g124.7g20.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna154g379kcal7.4g62.4g10.4g2.1g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173948