Sitruunainen tonnikala-pastavuoka

200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita

tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)

1) Uuni 200 astetta.

2) Rasvaa litran uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.

Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.

Lisää kaikki kanaliemi kerralla.

Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.

Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.

4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.

Paista 15 minuuttia peitettynä.

Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.

Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.

Lähde:
Better Homes and Gardens

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, pasta 44g143kcal4.5g29.1g0.5g1.5g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 12g105kcal0g0g11.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl7g10kcal0.3g0.6g0.7g0g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g2.4g6.7kcal0.2g0.4g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 26g3.3kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Tonnikala öljyssä(pirkka)66g138kcal15.8g0g8.5g0g
Tilli, tuore 1.3g0.4kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä (Polli), annos 20g4.4g0.7kcal0.1g0g0g0g
Sitruuna 100g22g7.9kcal0.1g1.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g840kcal43.2g65.2g44.6g4.2g
Valittu annoskoko308g420kcal21.6g32.6g22.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna154g210kcal10.8g16.3g11.2g1.1g
Arvot/100g100g136kcal7g10.6g7.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292066