Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g34g203kcal7.1g2.2g18.3g0g
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Voisarvi croissant 34g123kcal2.7g13.4g6.3g0.7g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.8g11kcal0.6g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.7g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.9kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Fariinisokeri20g80kcal0g19.7g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g1559kcal32.2g225.2g54.4g7.6g
Valittu annoskoko308g780kcal16.1g112.6g27.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna154g390kcal8.1g56.3g13.6g1.9g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759