Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 125g23kcal0.7g3.1g0.5g0.9g
Oliiviöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Herne 63g43kcal3.2g5.8g0.2g1.9g
Ruokakerma Valio 5%63g38kcal0.7g1.7g3.1g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g47g47kcal8.4g0.1g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana618g462kcal26.2g22.4g28g6.2g
Valittu annoskoko309g231kcal13.1g11.2g14g3.1g
Annoskoko puolitettuna155g116kcal6.6g5.6g7g1.6g
Arvot/100g100g75kcal4.2g3.6g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328