Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 500g1512kcal89.6g242.6g5g53.5g
Sipuli 133g40kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Vesi2001g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Sinappi 10g13kcal0.4g1.4g0.6g0.2g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 434g525kcal44g9.8g34.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g4192kcal272g522.2g80.8g115.2g
Valittu annoskoko3080g2096kcal136g261.1g40.4g57.6g
Annoskoko puolitettuna1540g1048kcal68g130.6g20.2g28.8g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662