Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g720g223kcal6.6g51.9g1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g320g192kcal4.8g41.6g0.3g2.9g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Oliiviöljy 43g382kcal0g0g43.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g45g54kcal1.1g2.7g4g0.7g
Valkoviinietikka (Rajamäen)24g4.8kcal0g1.6g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g4.8g10kcal0.4g1.3g0.4g1.8g
Mustapippuri, annos 1g1.6g3.7kcal0.2g0.6g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g160g416kcal24g0.3g35.2g0g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g2657kcal78.4g215.4g169g16.2g
Valittu annoskoko3080g1329kcal39.2g107.7g84.5g8.1g
Annoskoko puolitettuna1540g664kcal19.6g53.9g42.3g4.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850