Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 480g203kcal47.1g1.9g0.5g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Flora Vanilla 12%1000g1900kcal45g160g120g0g
Puolukka 800g311kcal3.5g54.4g4g20.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g11322kcal191.2g2031g249g41.6g
Valittu annoskoko3080g5661kcal95.6g1015.5g124.5g20.8g
Annoskoko puolitettuna1540g2831kcal47.8g507.8g62.3g10.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133