Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)502g1906kcal2.5g32.6g200.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 552g1678kcal48.3g305.7g10.5g76.7g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Hunaja 401g1326kcal2g324.3g0g0g
Mustikka metsä- 1505g663kcal7.5g96.3g9g49.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 95g319kcal0.1g77.8g0g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g11870kcal123.4g1692.4g440.4g255.6g
Valittu annoskoko3080g5935kcal61.7g846.2g220.2g127.8g
Annoskoko puolitettuna1540g2968kcal30.9g423.1g110.1g63.9g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527