Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 326g1117kcal33.2g228g3.9g11.4g
Kananmuna kuoreton 138g197kcal17.2g0.4g14.1g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 251g418kcal18.8g10g32.6g6.5g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 13g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka451g428kcal76.7g2.3g11.3g0g
Sipuli 138g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Paprika punainen 376g110kcal3.5g16.9g1.5g7.1g
Ananas, omassa liemessään 357g186kcal1.8g40g0g5g
Kananmuna kuoreton 276g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 501g214kcal16.9g24g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Emmental, punaleima 17%226g654kcal76.7g0g38.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g7704kcal567.6g695g271.2g67.8g
Valittu annoskoko3080g3852kcal283.8g347.5g135.6g33.9g
Annoskoko puolitettuna1540g1926kcal141.9g173.8g67.8g17g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965