Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 600g457kcal11.3g93g1.2g6g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss400g212kcal22.8g21.2g2g12.4g
Arkirae (Valio), annos 100g200g140kcal24g7g2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas46g143kcal4.6g28.5g1.1g8.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6164g2996kcal160.2g407.4g63g84.2g
Valittu annoskoko3082g1498kcal80.1g203.7g31.5g42.1g
Annoskoko puolitettuna1541g749kcal40.1g101.9g15.8g21.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369