Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.5g0.4g1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)11g34kcal1.6g4.9g0.8g1.9g
Sokeri 51g208kcal0g51.1g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Raparperi 150g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.6g1.6kcal0g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana618g1335kcal20.8g174.2g58.6g11.2g
Valittu annoskoko309g668kcal10.4g87.1g29.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna155g334kcal5.2g43.6g14.7g2.8g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595