Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali111g23kcal1.3g3.8g0.2g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g8.9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (käsittelemätön)32g8.6kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g88g149kcal17.5g0g8.8g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen4.4g18kcal0.3g0.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana619g414kcal39.4g14.6g22g7.2g
Valittu annoskoko310g207kcal19.7g7.3g11g3.6g
Annoskoko puolitettuna155g104kcal9.9g3.7g5.5g1.8g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241