Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 54g162kcal9.6g26g0.5g5.7g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g32g101kcal3.9g0.3g9.6g0g
Vesi214g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.4g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sinappi 1.6g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.8g4.9kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana619g544kcal27.8g53.8g21.2g11.6g
Valittu annoskoko310g272kcal13.9g26.9g10.6g5.8g
Annoskoko puolitettuna155g136kcal7g13.5g5.3g2.9g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576