Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g33g62kcal0.8g1.3g6.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)3.9g12kcal0.4g0.4g0.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka18g14kcal0.6g3.3g0.2g0.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 11g4.7kcal0.4g0.5g0.1g0g
Valkoviini makea 26g25kcal0.1g1.6g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 88g194kcal15.3g0g14.9g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Lehtiselleri 6.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Voi 6.6g48kcal0.1g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana619g807kcal36.4g19.6g61.6g3g
Valittu annoskoko310g404kcal18.2g9.8g30.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna155g202kcal9.1g4.9g15.4g0.8g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g9.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165