Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1796g431kcal32.3g53.9g9g34.1g
Sipuli 599g181kcal7.5g28.7g1.2g10.2g
Voi, 1 tl, 5 g90g656kcal0.9g0.9g71.8g0g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g449g943kcal103.3g0g58.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)103g165kcal2.8g2.8g15.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6192g4880kcal303g192.2g312.4g91.2g
Valittu annoskoko3096g2440kcal151.5g96.1g156.2g45.6g
Annoskoko puolitettuna1548g1220kcal75.8g48.1g78.1g22.8g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573