Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 72g292kcal0g71.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl299g1018kcal6g9g104.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g389g2176kcal32.7g214.1g132.3g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1587g2222kcal55.5g333.3g71.4g3.2g
Mansikka,pakaste Rainbow749g262kcal3.7g52.4g3.7g14.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6192g11939kcal195.8g1361.2g624.4g34.8g
Valittu annoskoko3096g5969kcal97.9g680.6g312.2g17.4g
Annoskoko puolitettuna1548g2985kcal49g340.3g156.1g8.7g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100