Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 300g83kcal5.5g8.7g1.5g5.7g
Herkkusieni 200g32kcal4.2g0.6g0.7g3g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Kiinankaali raaka 100g300g54kcal4.8g6.9g0.9g6.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g25g5.1kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Fenkoli, tuore , annos 100g60g10kcal0.5g1.1g0.1g1.4g
Porkkana 160g52kcal1g8.9g0.3g4.1g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Paprika, punainen60g15kcal0.5g2.8g0.2g1.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 50g12kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g50g55kcal4g10g0g2.5g
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g100g230kcal6.5g48.6g1.3g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6195g2152kcal64.8g202g112.6g68.2g
Valittu annoskoko3098g1076kcal32.4g101g56.3g34.1g
Annoskoko puolitettuna1549g538kcal16.2g50.5g28.2g17.1g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416