Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl15g50kcal0.3g0.4g5.1g0g
Sokeri 1.5g6.3kcal0g1.5g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja7.3g12kcal0.5g1.2g0.5g0g
Lakka7.3g3.1kcal0.1g0.6g0g0.3g
Liivate 0.4g1.3kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g144kcal2.4g7.4g11.2g0.6g
Valittu annoskoko31g72kcal1.2g3.7g5.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna16g36kcal0.6g1.9g2.8g0.2g
Arvot/100g100g232kcal3.9g11.9g18g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843