Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g5.1g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g7.9kcal0.2g1.6g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.8g2.7kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g8.2g12kcal0g2.9g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g4.1g6.5kcal0.3g0.7g0.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 4.7g12kcal0.1g0.1g1.3g0g
Kiivi kuorittu 1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 1.4g1kcal0g0.2g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g127kcal2.4g18.8g4.2g0.2g
Valittu annoskoko31g63kcal1.2g9.4g2.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna16g32kcal0.6g4.7g1.1g0.1g
Arvot/100g100g204kcal3.9g30.2g6.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759