Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g2.3g6.6kcal0.4g0g0.5g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 1.4g0.4kcal0g0g0g0.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g19g23kcal0.5g1.1g1.7g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g85kcal2.6g4.8g5.6g1g
Valittu annoskoko31g42kcal1.3g2.4g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g21kcal0.7g1.2g1.4g0.3g
Arvot/100g100g136kcal4.2g7.7g9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122