Paleo lasagna

Paleo Lasagna

* keskikokoinen luomubataatti
* 500 g jauhelihaa
* tomaattimurskaa
* ketsuppia
* suolaa, voita

Kuori bataatti ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi, n. 1-2mm paksuisia.

Jätä odottelemaan.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hyvä loraus tomaattimurskaa.

Itse käytin yrteillä maustettua.

Mausta suolalla ja jos haluat, jollain hottiksella.

Jätä venttailemaan ja valmista valkokastike (Kamala nimi, yök. Looran kanssa samaa sarjaa.).

Lumikki (eli valkokastike *puist*)

* 3 rkl voita
* 2 rkl kookosjauhoa
* 4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
* suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot, pyörittele hetki.

Lisää kookosmaito tai -kerma ja keittele reilut viitisen minuuttia.

Mausta suolalla.

Kokoa lasagna:

vuoraa lasagnevuoan pohja bataattiviipaleilla ja levitä päälle lihatomaattikastiketta.

Kaada päälle kolmannes lumikista.

Toista kolmesti ja ripottele vielä viimeisen valkokastikekerroksen päälle ensin kookosjauhoa ja sitten ravintohiivaa.

Paista n. 225 asteessa n. tunti.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 334 grammaa

Tropponora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 11g9kcal0.2g1.9g0g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7.5g13kcal1.4g0g0.8g0g
Pirkka luomu tomaattimurska3.8g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Voi 0.8g5.4kcal0g0g0.6g0g
Kookosjauho, rkl (Tropicai), annos 14g0.5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g7.5g14kcal0.2g0.2g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g88kcal4g4.8g5.6g1g
Valittu annoskoko31g44kcal2g2.4g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g22kcal1g1.2g1.4g0.3g
Arvot/100g100g140kcal6.4g7.6g8.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205134